duminică, 9 noiembrie 2014

Secvente si inconsecvente basiste

Ieri, 08.11.2014, unii, cei mai prosti dintre romani, au protestat. Pentru basism. Pentru continuitate in basism. Pentru ca sint foarte prosti. Pentru neant. Nu neantul chestionabil metafizic, ci bezna din dovleacul de pe umerii lor. Au cerut, printre alte bazaconii, si demisia lui ponta. Le vind un pont, pe 16.11.2014 se duc la vot, il stampileaza pe ponta si, ce sa vezi, scapa de ponta din functia de premier. Altfel, il vor mai avea pe cap ceva timp. 
Cei mai prosti dintre romani rostogolesc singura chichita a alegerilor din 02.11.2014. Treaba cu diaspora. Aceeasi diaspora care la suspendarea boschetarului n-a catadicsit sa rupa portile urnelor de votare. Atunci nu mai aveau drepturi civice, nu mai erau buni romani. Aceeasi diaspora care de atita bine cu jigodia in fruntea tarii au navalit, mai ceva ca tatarii pe vremuri, in jumatatea ailalta de europa. 
Tot cei mai prosti dintre romani si-au armonizat prostia intr-o aberatie constitutionala. Cica ponta-presedinte va mari taxele. Prostilor, presedintele mareste taxele? Nu guvernul? Asta nu scrie pe facebook? E greu cu cititul? Sau erati obisnuiti cu betivul vostru care se pisa pe boc preluindu-i si functia de premier si discursul si prerogativele legale?
Cred ca "lupii astia tineri" isi extrag mare parte din prostie din haznaua facebookului. O fi in mintea lor ceva care tine de o apartenenta elitista, adica daca dai like la toate timpeniile, automat accezi la un statut de diferentiere civica. In zilele noastre, totul se bazeaza pe "scurtatura". Nu cartea, nu documentul, nu cititul, nu sursa sint cele ce te pun in situatia judecatii proprii, ci traducerea, titlul, schema, trompeta sint cele care configureaza mentalitatea acestor pierduti. Scoala a incetat de mult timp sa mai fie un formator de constiinte. Nu mai creeaza dimensiuni, ci liniaritate. Din programul ei a fost anulata congruenta cu devenirea, locul fiindu-i luat de adaptabilitate. Ca rezultat, s-au creat tipologii ale oportunismului, parvenirii, non-judecatii, smecheriei existentiale, cupiditatii. Adaosul fiintarii merge in directia comunizarii oricarei evidente a valorii. Valoarea e tolerata. 
In schimbul infierarii de tip nazist practicate de telectualii basisti, mai bine i-ar indemna pe acesti pierduti sa-si adape mintea din izvorul cunoasterii. Dar atunci nu le-ar mai fi utili!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu