luni, 11 mai 2009

"cafeneaua prostilor"

Din greseala, am gasit un site numit: „cafeneau.com”. Interesant ca titlu. Doar atit! Am citit citeva poezii (cu greu pot fi numite asa). Si am scris, am comentat, am contestat modul scolaresc de a insirui cuvinte. Atit mi-a fost! Din acest punct s-a pornit avalansa. Gasca. O gasca mizerabila! Ca fond, ca tipologie. Niste ipocriti care-si aplauda scursurile literare (sau literale, ca nu-i vorba de vreun demers artistic) pe care le afiseaza pe acest site. S-au activat! Insa piticii sint prosti, foarte prosti, inculti, dezordonati in atac, misei in mijloacele folosite, prolicsi, plicticosi. Lipsiti de simt critic, lipsiti de talent, niste gindaci libidinosi exoftalmici. Aparatnici. E o moda cu gasca asta virtuala. O fratie prosteasca a unor jegosi care sint lipsiti de orice cultura a cuvintului, a scrisului. Au gasit un loc unde sa-si deverseze balastul singurei sinapse pe care o au. Niste golani care isi postuleaza, prin aplauze reciproce, mediocritatea. In viata mea n-am citit banalitati mai dezarmante decit ale lor. Azi va voi prezenta elucubratiile unei „artiste” pe numele de scena „adina.petre”.

„O foaie./O tigara./O umbra./Un copac sec./O scrumiera plina./O tristete ce nu-mi apartine./O pensula./Un pix./O cutie de tabla./O urma de indoiala./O sticla de apa./Un pas nesigur.”

Asta e o poezie. Cica! Mai bine scria asa: “o foaie, un cap sec si multe cuvinte fara rost.”

“Azi am facut o cafea, si am baut-o dintr-o cana cu pisici. Si mi-am amintit. Despre oameni in general.
Am observat ca de regula, ei se impart in cei care declara: "mie imi plac cainii" - cu variatiuni de tip "nu suport pisicile", sau cei care spun: "nu imi plac pisicile" - cu substratul "cainii sunt prosti". Rare combinatiile de tip "imi plac animalele." sau "nu-i suport nici pe unii, nici pe altii".
In copilarie, m-am lovit si de un patruped, si de celalat.”

Asta e un text. Mai degraba a baut din cana pisicilor, nu dintr-una inscriptionata cu pisici. Exprimarea ei “si am baut-o dintr-o cana cu pisici” ne-ar putea inarma cu o intrebare simpla: si lichidul unde a mai incaput, ca doar cana era plina cu pisici? Aici adaug un comentariu: nu suport prostii! Sa lasam animalele deoparte!

Despre textele ei cam atit...asta e cea mai proasta din cafenea.

Sa va completez portretul celei mai proaste din cafeneaua respectiva prin citeva exprimari pe care le-a avut cu privire la comentariile mele:


„K - de adina.petre la: 03/05/2009 18:12:14

Eu cred ca da. Si mai cred ca de fapt s-a ofticat ca l-am desconspirat ca e din Rosiori. :))) Asa-s oltenii...mandri :))))”

„K - de adina.petre la: 03/05/2009 18:07:05

Am copiat traducerea lui ca sa arat la copiii, "asa nu" =))”

In doua comentarii a facut mai multe greseli gramaticale decit am facut in viata mea:

1) Verbul „a deconspira” s-a transformat brusc in „a desconspira”; ce mai conteaza un „s" in plus, sa fie acolo!;

2) Rosiorii de vede au fost deplasati istoric in alta provincie a tarii...in oltenia. Oare iasiul e localizat in maramures?

3) Exprimarea „sa arat” comporta un dativ, corect fiind „sa arat copiilor”;

4) Nicicind, in contextul exprimarii de mai sus, nu se scrie „copiii” cu trei „i”.


N-am nerv sa continuu a prezenta prostia pura, desi specialistii pot extrage semnificative date pentru o eventuala teorie a ineptiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu