vineri, 12 august 2016

d'ale prostonetilor

prostonetii sint anacronici si imbecili. de ceva timp le-a intrat in cap un nou rahat. ca din rahat nu si-au scos capul niciodata, nu mai e vreo cacareaza de mirare. dar ca ne flutura violent rahatul lor pe sub nas, asta e insuportabil. acum le-a venit cu bicicletele. au vazut ei asta in occident! dar ca aia au alta clima, ca au o alta abordare a mersului in trafic, ca au conditii de a se spala cind ajung la serviciu, asta nu le-a fost cu invatare de minte. ei vor sa puta.
au rezolvat rosia montana, au rezolvat cu guvernul politic, acum o rezolva si cu biclele (asa am inteles ca se spune). si cum modul lor de manifestare se rezuma la bitiieli, tipete si talibanism, isteria lor e gata sa ne impuna toate aberatiile preluate fara cintar. n-am intilnit un popor mai iubitor de imprumuturi. numai ca inainte de a-ti cumpara o haina, trebuie s-o probezi. numai ca si atunci cind o probeaza, prostonetii o fac pe dos. se incalta cu minecile.
daca iei bucurestii la picior nu gasesti o strada fara gropi, fara denivelari, fara canale prost montate. o ploaie de 5 minute e suficienta pentru a inunda orasul. dar berbecii au alte preocupari. inainte de piste pentru biciclisti, trebuie sa ai drumuri. drumuri, nu ulite asfaltate pe curbe de nivel. inainte de a emite un sunet, trebuie sa ai ceva in cap. nu e cazul prostonetilor. emisia lor de sunete e un continuu bruiaj, o continua deriva alimentata de trei biscuiti aruncati in scirba de citiva dresori de instincte. tineretea ruleaza mai repede decit pedalatul in gol. se vor trezi pe o pista a invinsilor cu idoli de cauciuc la palmares. dar si cu o batrinete urita pe capul lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu