miercuri, 20 iunie 2012

despre nicucusor danunut

toate numele, oare chiar toate? nu-i vorba de saramago, ci de niste diminutivati la propriu, caci pina si parintii lor vor fi stiind despre ce e vorba.
nicucusorica danunutulica a candidat la primaria unui oras. parca! nici el nu stie. poate din cauza ca-i prea incurcat in ecuatii cu o cunoscuta sigura: udrea. un gindac basist cu pretentii de vierme mai lipsea sa fie primar. noroc ca a fost atit de prost incit a uitat sa-si indemne votantii sa-l bifeze la consilier. ce sa-i faci, cind prostia e principala entitate de manifestare, nici rezultatele nu pot fi altele.
si pentru ca ma informez, citesc, analizez, pun pe tabla: de ce candideaza basistul asta?

"Pentru că un cutremur poate să omoare zeci de mii de oameni, iar primăria este iresponsabilă"
asa si? si boschetarul ala de oprescu a spus-o. nu-i o noutate. pot s-o spun si eu, chiar si mama omida. nu vad solutiile. ci doar un delir populist in care acuza chiar populismul. clar e incurcat in sinusuri si tangente udriste.

"Pentru ca activitatea primăriei oscilează între impotență și delir"
mai ca ai zice ca-i patapievici. ce-i drept, nu departe. cica nu sint bani pentru ca primaria a cheltuit banii pe o "sosea de centura de toata rusinea". asta e exprimare de intelectual? atunci vanghelie e adevaratul "il dottore".

"Pentru că în administrația orașului este haos"
prostanul e si repetitiv, poate vreo relatie de recurenta sa-i fi afectat creierul basist. o da pe principiul entropiei, batind adiabatic in zero esenta.

nu mai enumar cacaturile interogative ale astuia, ci doar citeva polutii (pentru el, solutii):

"Publicarea pe site-ul Primariei a tuturor contractelor in curs de desfasurare" - sint vreo trei legi si cel putin doua ordonante care reglementeaza principiul transparentei decizionale, dar basistu' n-a aflat de ele (legea nr. 544/200, legea nr. 161/200, legea nr. 52/2003, ordonanţă nr. 24 din 30/01/2002etc.).

"Metroul usor pe infrastructura CFR existenta; triplarea astfel a lungimii retelei de metrou" -  asta spunea si oprescu. de ce l-ai vota pe un mimetic?

"Construirea de gradinite, pentru acoperirea deficitului de locuri in gradinite" - eventual sa le faca lachita cu un milion de euro pe gradinita? hai ca ar mai avea si leana udrea niste coco pentru rochii!


la capitolul protectie sociala are cam asa ceva "Stoparea cersetoriei (inclusiv a formelor disimulate: spalatori de parbrize, parcangii)".
ce ma? asta e protectie sociala? poate combaterea unei activitati infractionale! protectie sociala inseamna locuri de munca, echitate in redistribuirea veniturilor, impozite progresive (ca in lumea civilizata), protejarea categoriilor sarace (90% dintre romani), nu ong-uri, parasute si basini.

toate numele, numai ca nu toate...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu