miercuri, 5 mai 2010

manelism, triada, orice

in tara asta totul pute, totul e infect, parvenitismul clasei de mijloc e cel mai abject; pina mai ieri, pirlitii astia, rupeau saci intregi de cartofi la cele trei mese zilnice, acum inoata, cu aere de cel putin genii, prin tot felul de restaurante, de mincaruri, cu idiosincrazii de gravide care, profitind de situatie, isi satisfac atavicele pofte gastronomice. foarte bine, insa de ce si aroganta? turma asta de mijloc e, in cea mai mare parte, formata din ipochimeni cu studii superioare. ma rog, superioare pentru ca exigentele invatamintului rominesc echivaleaza orice nulitate. in fapt niste boschetari dispusi la orice, a caror reprezentativitate e zugravita pe citeva orizontale: a avea functii, a avea bani, a avea relatii. nu zice nimeni ca "a avea" e o conjugare gresita a moralei. insa sa ai pe masura valorii proprii, nu prin proiectia unei societati bolnave, conjuncturale, aberante. si sa mai faci din asta si titlu de exhibitionism social!
stiu! toata lumea e manelista, manelismul a insotit omenirea de la primul un-doi al evolutiei sale. religiile? in mare parte au individualizat ceea ce omul are in gene: ipocrizia. unii ii dau inainte cu iubirea, iubirea divina. asta in conditiile care nici un dumnezeu nu si-a iubit creatia. un dezastru, la o adica, poate fi consumat ca o piatra de temelie a "orice".
oricit m-am temut de triada "democratie, diversitate si distractie" parca incepe sa-mi inghete firea la contagiunea lui "orice".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu