vineri, 4 iunie 2010

pol boc

stiu ca orice comparatie comporta o nota de justificare. stiu ca orice comparatie risca sa suprime detaliul in favoarea generalului. stiu ca orice comparatie implica asemanari si deosebiri. in cazul de fata la ce bun.
baiatul asta cu ambitii mai mari decit inaltimea lui, pre numele de emil boc, tine sa ne aplatizeze pe masura calitatii sale de pres. in inconstienta sa, nu numai ca-si reneaga lucrarile de doctorat, nu numai ca a compromis meseria de profesor si alti nu numai, dar acum tine neaparat sa dea rominilor si o nuanta de cambogia. ne-a innebunit cu solutiile sale de iesire din criza, prima casa, primul siloz, primul prim-ministru, primul numar prim si alte combinatii mai mult sau mai putin literare, si, mai mult, in curind, ne va anunta un nou program de salvare nationala: bobul de orez sau, daca preferati, bocul de orez. caricatura asta de - nici nu stiu cu ce sa-l asimilez in registrul speciilor -, e un fel de pol sudic al demnitatii umane.
ca tot aminteam de comparatii, mi-e greu sa-l bag pe cacatul asta ambitios in celalalt brat al balantei, adica sa-l asemui cu pol pot. macar ala a avut un proiect national, ce-i drept cu multe boabe de orez, cu un minus fizic semnificativ de chinezi si de vietnamezi.
astuia, de la inaltimea bobului de orez al mintii sale, o sa-i iasa minusul, dar cu o categorie pe care pur si simplu o calca in picioare: pensionarii.
a, sa ma refer si la deosebiri...deosebirea dintre pol pot si boc e ca bocul nostru e doar un executant umil al unui marinar pe care unii l-au ales presedinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu