vineri, 8 iulie 2011

manelismul in lume

"Peste 3000 de fani ai filmului si-au instalat saci de dormit in zona in speranta ca vor putea lua parte la premiera filmului, transmite BBC." (sursa hotnews.ro)

va dati seama in ce lume traim? va dati seama cit manelism exista in lume? va dati seama ca 99,999999999999999999% din omenire n-are nimic in comun cu verbul "a gindi"? si unii mai si fac parada de apartenenta la specia "om", ba mai mult, chiar pretind drepturi, respect. va dati seama ca unii dintre aplaudacii astia inutili o sa ajunga sa decida pentru altii? va dati seama ca omenirea a avut un descartes, un platon, un aristotel, un socrate, un hobbes, un kant, un leibnitz, un shakespeare, un saramago, un comte...oameni lucizi, oameni care au interogat orice parte din fiinta umana, oameni care au construit metafizici, filosofii, dramaturgii, romane care au incercat sa explice mecanismul numit om, oameni care au incercat sa dea sens existentei.
analizind, evaluind, vazind imbecilitatea lumii de azi si din toate timpurile, nu poti decit sa tragi concluzia ca ratiunea e ceva neobisnuit la om, o disciplina congruenta in mica masura cu acesta, mai mult un dar, pentru cei mai multi un concept pe care si-l anexeaza, insa fara a-i accesa esenta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu