marți, 29 iulie 2014

dostoievski si vasea

ne dam cu curu' de pamint pentru natiunea nascuta direct in cartea de istorie. la schimb, pentru ucrainieni, romanii sint doar carne de moarte. linia intii. plus politica de asimilare. plus nerespectarea statutului de minoritate. etnicii romani au de ales intre exterminare si exterminare. de-aia cu propaganda. sau din aia cu rachete, plumb si pucioasa. acolo unde + este egal cu crucea.
prinsi in jocuri asimetrice, diplomatia romana e sluga neconditionata a occidentului. curata scoala de curtare a dosului! ce si-or fi zis eligibilii momentului, daca 7,4 milioane de voturi pot fi atit de usor invalidate de trei-patru boschetari mondiali, atunci musai sa facem coate la curu' vestului. pe coate. tiris. cum ii sta bine unei slugi. in fapt, scoala brancoveneasca, cantacuzina.
mai e ceva. ura impotriva muscalilor. degeaba il citesti pe dostoievski, caci dincolo e vasea. care vasea? cum care, betivul, salbaticul. nu ala care a ajuns primul in cosmos, nu ala cu pasarea de foc, nu ala cu evgheni oneghin, nu ala cu tabla de 8 pe 8? nu, vasea... betivul, salbaticul...
presa romana despre conceptul de Adevar la rusi: probabil, posibil, ar fi.
presa romana despre conceptul de Adevar la ucrainieni: desigur, cu certitudine, trebuie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu