joi, 28 martie 2013

... cu d mare

"Domnule președinte Traian Băsescu, vreau reconstrucția Dreptei!". cu d mare. in dex-ul asteia, dreapta e substantiv propriu. 
... are si nume de om. daniela ratiu. pina la urma, nimeni nu e perfect. o tractorista detracata. va dati seama ce preocupari are asta? daca batrinului darwin i s-a refuzat sansa de a-si vedea opera rotunda, raminind dator omenirii cu o vertebra pe care fiii legitimi si nelegitimi inca o mai cauta mai ceva ca pe sfintul graal, iata ca individa a reusit sa ne demonstreze o raritate a naturii: saltul din conditia de om in cea de vierme. adica un evolutionism intors pe dos. cu un creier sedat, bagat in cantonament de putinii neuroni pe care-i poseda, pesemne si aia cu imprumut, scremindu-se sa ne arate ca ar musti de ceva gemete de cultura adunate din "punguta cu doi bani" si "o furnica duce-n spate", "vierma" ia lumina, cu zgomot, de la gaozarul sef al istoriei, inchind o pupatura in cur de liga campionilor.
vrea reconstructia, ma! si nu a oricui. a dreptei. o si cere. chiar politicos. daca nu imperativ. singurului singur din univers. bing bangul dreptei. cu d mare.
n-are astimpar si ia act si de haznaua pdl-ului. da cu subinteles ca blaga a furat startul. sau urnele. nu alea cu cenusa partidului. caci acolo nu incinerare a fost. ci implozie.
asa se scrie istoria. sau oda. sau apologia. sau linsul in bas. sau basitul pe bani multi si de la stat. bineinteles, totul cu d mare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu